TEST: Samsung D500

Samsung SGH-D500

Under den årlige GSM World Congress i Cannes blir en telefon kåret til den beste mobiltelefonen som har dukket opp det siste året. Denne gangen gikk Samsung D500 av med seieren. Helt fortjent.

En glede

For denne trebåndstelefonen imponerer fra den dukker opp på pulten vår. Fra den spennende boksen og den elegante finishen til den suverene skjermen og gode lyden er det en glede å teste Samsung D500.

Den er utstyrt med alt det man kan forvente av en avansert telefon, kanskje med unntak av radio og EDGE. Allikevel er det nok funksjoner og muligheter i denne mobilen til at man kan gjøre det meste.

Annonse

For første gang har også Samsung klart å putte Bluetooth inn i en av telefonene sine. En klar forbedring. Det følger også med et par applikasjoner som er kjekt å ha mens man er ute på reisefot.

Beste kamera vi har testet

Samsung D500 imponerer stort på kamerafronten. Denne mobilen har det beste kameraet vi har testet, selv om det ikke skal ha bedre oppløsning enn telefoner som Nokia 6630 og Sony Ericsson S700i.

Bildene man tar blir meget skarpe og man kan faktisk få ganske bra bilder selv når man ikke er ute i dagslys. Dette er meget uvanlig når det gjelder mobiltelefoner. Selvsagt må man huske på at det bare er 1,3 megapiksler og at det fremdeles ikke er helt albumkvalitet enda, men jammen er det nærme.

Mobilen har i praksis også linsedeksel, siden dette er gjemt når telefonen er lukket igjen. Når man skyver opp skjermen kommer det imidlertid frem, sammen med et selvportrettspeil og en meget sterk lyskaster.

Samsung SGH-D500

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler i menyen

Det eneste negative vi kan finne er at Samsung har noen problemer med menyene sine. Til tider må man gjøre noen ekstra valg, som man slipper på andre mobiltelefoner. Dette kan til tider bli litt irriterende, selv om det er bagatellmessig.

Dette manifesterer seg også i det å skrive meldinger, der det er tydelig at mobilen ikke er optimalisert for et SMS-avhengig folkselsag som oss nordmenn. Her er det også et par merkelige valg, blant annet at man ikke får stor bokstav etter punktum.

Igjen må vi si at dette er bagatellmessig, men kanskje Samsung burde tatt en studietur til Skandinavia for å finne ut hvordan SMS-systemet bør være.

Bra med minne

Samsung D500 er utstyrt med MP3-spiller, og med tanke på at man i denne telefonen har det største internminnet (92 megabyte) i noen mobil er det faktisk plass til en del sanger også. Skal vi være kravstore kunne vi kanskje ønsket oss muligheten for minnekort.

Denne modellen er utvilsomt en mobiltelefon vi kan anbefale til alle bortsett fra de mest kresne. Når neste versjon kommer i form av en D500E (for EDGE) bør også disse kunne få sitt. Samsung har helt klart kommet den kuleste mobilen hittil i år.

Annonse
Annonse