Presset til å trekke iTunes-mobil

iTunes for Windows

iTunes for WindowsÅrsaken skal i følge den amerikanske avisen Chicago Tribune være at de europeiske teleoperatørene satte foten ned.

Grunnen til dette er trolig at Apples nettbaserte musikkbutikk iTunes Music Store bare har åpnet i deler av Europa. Norge er ett av de landene som ikke er på «iTunes-kartet» ennå.

Europa et lappeteppe

Europa er avtalemessig et vanskelig område for både teleoperatører og elektroniske platebutikker. I motsetning til USA, som er ett marked med felles avtaler om opphavsrett og salgsrettigheter på tvers av statene, er Europa et lappeteppe av plateselskaper med høyst ulike avtaler med sine artister på tvers av grensene.

Annonse

Situasjonen i Norge er spesielt komplisert. De siste åra har norske artister fosset fram på listene. Disse artistene er ofte knyttet til mindre plateselskaper uten internasjonal tilknytning. Det vil utvilsomt være en utfordring for Apple, Microsoft og andre på det nettbaserte musikkmarkedet å inngå avtaler med alle disse.

Venter til alle er med

Motorola måtte dermed avlyse iTunes-lanseringen i på den store IT-messen i Hannover i går kveld.

Monica Rohleder, talskvinne for Motorola i Tyskland, begrunner det slik overfor Chicago Times:

– Vi har diskutert logistikken for dette produktet verden over. Vi bestemte oss for å vente med å lansere det til alle kan synkronisere med det.

Kilder:
Chicago Tribune (krever innlogging)
Dagbladet.no

Annonse
Annonse