Netscape 8-beta sluppet

Netscape 8.0 Beta

Netscape 8.0 BetaI fjor høst annonserte Netscape at de ville slippe en ny versjon av sin nettleser. Betaversjonen skulle først dukke opp i midten av februar, men overraskende nok valgte de på lanseringsdatoen å vente til mars. Nå er den endelig sluppet løs på nettet.

Flere sikkerhetshull

Versjon 8.0 av Netscape baserer seg på Firefox-kildekoden og skal i sin endelige versjon fokusere på sikkerhet og beskyttelse av brukerens data. Den støtter i tillegg sidefremvisning både via motoren til Mozillas Gecko og Microsofts Internet Explorer.

Selv om den nye Netscape-browseren baserer seg på Firefox har de ikke klart å få inn alle endringene som er gjort i Firefox 1.0.1. Betaversjonen er derfor sårbar for flere av sikkerhetshullene fra Firefox 1.0. Netscape 8 vil imidlertid oppgraderes til å benytte Firefox 1.0.1 før den endelige versjonen slippes.

Annonse

Flere nyheter

Netscape har introdusert flere nye elementer i den nye nettleseren. Blant annet har de lagt til et nytt rangeringssystem som lar brukere advare andre om potensielt farlige nettsteder. I tillegg har de laget et nytt design på nettleseren, pluss flere andre endringer.

Du kan laste ned betaversjonen av den nye nettleseren fra Netscapes nettsider.

Les testen på DinSide.no

Kilder:
CNET News.com
BetaNews

Annonse
Annonse