Netscape 8.0 Beta

Annonse


Netscape 8-beta sluppet

Netscape 8.0 BetaI fjor høst annonserte Netscape at de ville slippe en ny versjon av sin nettleser. Betaversjonen skulle først dukke opp i midten av februar, men overraskende nok valgte de på lanseringsdatoen å vente til mars. Nå er den endelig sluppet løs på nettet.

Flere sikkerhetshull

Versjon 8.0 av Netscape baserer seg på Firefox-kildekoden og skal i sin endelige versjon fokusere på sikkerhet og beskyttelse av brukerens data. Den støtter i tillegg sidefremvisning både via motoren til Mozillas Gecko og Microsofts Internet Explorer.

Selv om den nye Netscape-browseren baserer seg på Firefox har de ikke klart å få inn alle endringene som er gjort i Firefox 1.0.1. Betaversjonen er derfor sårbar for flere av sikkerhetshullene fra Firefox 1.0. Netscape 8 vil imidlertid oppgraderes til å benytte Firefox 1.0.1 før den endelige versjonen slippes.

Flere nyheter

Netscape har introdusert flere nye elementer i den nye nettleseren. Blant annet har de lagt til et nytt rangeringssystem som lar brukere advare andre om potensielt farlige nettsteder. I tillegg har de laget et nytt design på nettleseren, pluss flere andre endringer.

Annonse


Du kan laste ned betaversjonen av den nye nettleseren fra Netscapes nettsider.

Les testen på DinSide.no

Kilder:
CNET News.com
BetaNews

Annonse