Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå går det tregere for Firefox

Etter flere måneder med solskinnshistorier om nettleseren Firefox er det nå kanskje på vei til å snu. Det seg nemlig ut til at den eksplosive veksten sakker farten.

Mozilla Firefox 0.8
Nettleseren Firefox har ”halt” innpå konkurrenten Internet Explorer i det siste. Nettanalyseselskapet WebSideStory har imidlertid sluppet nye tall som viser at veksten av nettleseralternativet Firefox ikke lenger går like raskt som i månedene rett etter lansering.

Sakker farten

Markedsandelen til Firefox økte bare med 15 prosent i de fem ukene før 18. februar. I de seks ukene før denne perioden var veksten på 22 prosent. I måneden rett etter lanseringen av nettleseren (9. november) var veksten på 34 prosent.

På alle plattformer står Internet Explorer for 89,85 prosent av markedet, mens Firefox står for 5,69 prosent og andre Mozilla-nettlesere har 2,47 prosent av markedet. På Windows-plattformen er tallene henholdsvis 92,2 prosent, 5,47 prosent og 2,09 prosent.

Det går ikke så veldig bra for den norske nettleseren Opera når det gjelder markedsandel på Windows. Nå er selskapet nede i 0,18 prosent av markedet.

Kilde: WebSideStory

Stikkord: internett, programvare