Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple med TV-tjeneste

Apple er i ferd med å kjøpe TV-tjenesten Tivo, hevder analytikere i USA. TiVo organiserer folks TV-hverdag gjennom automatiske opptak.

Tivo-logo
TiVo-aksjene gjorde et kjempehopp i natt norsk tid, ter at det ble kjent at Apple har ist interesse for selskapet.

Fiasko i Europa

TiVo har nærmest vært en fiasko i Europa. Virksomheten i Storbritannia ble lagt ned kort tid etter lanseringen. Og heller ikke i de andre store, europeiske landene har selskapet klart å etablere seg.

I USA er derimot historien en helt annen. Amerikanerne er helt gale etter å la selskapet lagre alt fra fotballkamper til TV-serier og filmer på harddisken etter en nøye spesifisert meny som genereres på grunnlag av tidligere valg du har foretatt.

Skjønner dine TV-vaner

Ideen med TiVo er at du skal slippe å programmere videospilleren eller DVD-opptakeren til å ta opp dine favorittprogammer. Dette skjønner TiVo selv, på grunnlag av hva du velger å se på.

Programmene lagres dels på harddiisken i din egen TiVo-enhet som står under TV-en hjemme, dels på sentrale servere med overføring til lokale disker etter behov.

Dersom Apple overtar selskapet, venter de fleste en integrering med Apples «digital hub»-filosofi. Det kan blant annet bety at en «iPod» for video ligger i startgropa.

Stikkord: lydogbilde, mac