Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Første SPIM’er arrestert

Spammere harfor lengst begynt å sende reklame via øyeblikkelige meldinger. Nå har den første såkalte SPIM’eren blitt arrestert.

18-år gamle Anthony Greco ble nylig lurt til å reise fra New York til Los Angeles for å ta del i et forretningsmøte. På flyplassen i Los Angeles ventet imidlertid ikke noen forretningsforbindelse. I stedet sto han plutselig ansikt til ansikt med politiet.

Ville ha eksklusiv avtale

Greco ble arrestert forrige onsdag under mistanke for å ha sendt 1,5 millioner øyeblikkelige meldinger, som inneholdt reklame for porno eller lån. Flere rapporter går ut på at mottakerne var medlemmer av tjenestem MySpace.com.

18-åringen skal ha truet med å offentliggjøre hvordan han kunne sende slike reklamemeldinger til MySpace-medlemmene, dersom han ikke fikk en eksklusiv markedsføringsavtale som ville gjøre meldingene fra Greco «offisielle».

Amerikanske myndigheter skal derfor ha fått Greco til å tro at han fløy til Los Angeles for å signere en avtale med toppsjefen i MySpace, Tom Anderson.

Flere saker

Assisterende statsadvokat Brian Hoffstadt bekreftet at arrestasjonen var den første saken mot en person som har sendt SPIM (SPAM over øyeblikkelige meldinger). Han regnet imidlertid at flere slike saker ville dukke opp i fremtiden.

– Vi ser nå kun toppen av isfjellet. Dette kan fort bli en ny bølge mot slik «communities» på nettet, sier Hoffstadt.

Flere ekperter har de siste årene varslet at SPIM vil være det neste området som utnyttes av de som vil bombardere oss med uønsket reklame. Veksten har imidlertid gått mye saktere enn det ekspertene regnet med.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett, virus