Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lett å lure Hotmail

Norske Hotmail-brukere venter ennå på 250 MB innbokser. I mellomtiden kan du jukse deg til mer plass.

Hotmail amerikansk konto
Microsoft lovet allerede i fjor sommer å gi sine Hotmail-kunder en lenge etterlengtet oppgradering til 250 MB innbokser. Som norske kunder vet, har det tatt sin tid å få dette rullet ut. Det har heller ikke manglet på henvendelser til redaksjonen fra utålmodige ITavisen-lesere som er frustrerte over at deres 2 MB store innbokser fylles opp alt for fort.

USA, Storbritannia, Japan, Canada, Spania, Italia, Australia, Frankrike og Tyskland har riktignok allerede fått sine 250 MB på plass. Men foreløpig er det ikke godt å si når norske Hotmail-innbokser vil bli mer romslige. MSN Norge lover at det er på vei, men kan ikke fortelle når.

– Det er størrelsen på kundemassen som bestemmer rekkefølgen dette blir rullet ut i. Norge har over en million aktive Hotmail-kontoer, og vi håper oppgraderingen kommer på plass også her om ikke lenge, sier Johan Fredrik Høvås i MSN Norge.

Nasjonalitetstrikset

MSN Norge sier de har en viss kontroll med hvilket land brukerne av gratistjenesten tilhører, men understreker at de ikke ønsker å gå ut med konkret informasjon om nøyaktig hvordan Hotmail-tjenesten avgjør dette.

– Vi vil helst ha oversikt over hvor brukerne befinner seg, og Passport-systemet har en grad av overvåking som bestemmer hvor brukerne logger seg på fra. Dette er viktig slik at vi blant annet kan bruke riktig språk. Foruten informasjonen i brukerprofilen, er også IP-adresser en måte å se hvor folk kommer fra, sier Høvås til ITavisen.

Likevel viste det seg fullstendig mulig å registrere seg som amerikansk bruker på MSN. Med Firefox som nettleser, som forhindret at vi ble direkte videresendt til norske MSN, besøkte vi bare MSN.com og registrerte derfra en gratis Hotmail-bruker med amerikansk postadresse. Dermed fikk vi også umiddelbart 25 MB til rådighet, med løfte om å bli oppgradert til 250 MB innen 30 dager.

Det er heller ikke mangel på lignende bruksanvisninger på nettet over hvordan man selv kan «oppgradere» kontoen sin.

Stikkord: internett