Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teknoguru går for evig liv

Ray Kurzweil prøver å holde seg i live 20 år til. Klarer han det venter evig liv, tror den berømte oppfinneren.

Foto: Kurzweiltech.com
Oppfinneren og forfatteren Ray Kurzweil har ingen planer om å gi seg mens leken er god. For går alt som 56-åringen ser for seg, vil vi om 20 års tid ha kommet så langt innen nanoteknologi at det blir mulig å holde mennesker i live så lenge de måtte ville.

I sin siste bok, Fantastic Voyage: Live Long Enought to Live Forever, tilbyr Kurzweil helse- og livsstilsråd, i påvente av nanoteknologi som kan holde oss evig unge.

Kurzweil tror på en nært forestående medisinteknisk revolusjonen, der millioner av nanoroboter strømmer gjennom kroppen og kontinuerlig reparerer og oppgraderer muskler, blodårer, hjerneceller, bein og marg.

De små maskinene er ikke større enn blodcellene dine, og vil i Kurzweils fremtidsvisjon kunne laste ned genetiske programmer og instrukser via Internett. Hjertet kan man til og med klare seg uten.

Anerkjent oppfinner

Fantastisk som det enn høres ut, har tekno-optimistens spådommer gode nok meritter til å bli lagt merke til.

Kurzweil har vunnet den prestisjetunge oppfinnerprisen Lemelson-MIT på (med tilhærende 3.2 millioner kroner), publisert artikler i en rekke ledende tidsskrifter, fått sin plass i Invetors Hall of Fame i 2002, og og fikk i 1999 tildelt amerikanske National Medal of Technology Award. Blant hans mest kjente oppfinnelser er den første lesemaskinen for blinde som kan lese alle skrifttyper.

Kurzweil har tilsynelatende vært svært dyktig på å holde seg i form, og har klart seg de siste årene med «tett i nesa» som verste sykdomsutbrudd. Hemmeligheten ligger blant annet i inntak av 250 forskjellige typer kostholdstilskudd, 8-10 glass alkalisk vann og 10 kopper grønn té daglig.

Kilde:
Wired