Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony Ericsson k600i

3G-mobiler fra Sony Ericsson

Lang tid har gått siden Sony Ericsson hadde sitt forrige mobiltelefonslipp. I dag kom selskapet med to nye mobiler, med 3G i fokus.

Sony Ericsson k600i
Sony Ericsson slapp nemlig mobiltelefonene K600i og Z800i under mobilmessen 3GSM World Congress i Cannes i dag, mandag. Den første modellen skal være en billig 3G-mobil for massemarkedet, mens Z800i vil være beregnet på den mer avanserte 3G-brukeren.

For massemarkedet

K600i er en 3G-mobil med 1,3 megapiksel kamera som er beregnet på massemarkedet. Brukes mobilen som kamera snur man den på siden for å få en mer naturlig kamerafølelse. Mobilen er også utstyrt med FM-radio.

-Vi regner med at K600i kommer til å bli et ikon. Den har så bred appell at vi går ut fra at denne mobilen blir en trendsetter i det å få folk til å ta i bruk 3G verden over, sier designsjefen i Sony Ericsson, Hiroshi Nakaizumi, selvsikkert.

K600i gir selvsagt også mulighet til videotelefoni. Mobiltelefon vil først bli kommersielt tilgjengelig i tredje kvartal i år.

Sony Ericsson z800i
Sony Ericsson Z800i er basert på Vodafones V800

Litt dyrere

Z800i er en 3G-mobil som er bygget på den populære modellen V800, som var en 3G-mobil eksklusivt designet for mobilselskapet Vodafone. Den nye modellen ser til forveksling lik ut og har de samme imponerende spesifikasjonene.

Kameraet, som kan vris i flere forskjelle retninger, har en oppløsning på 1,3 megapiksler. Mobilen har også en en-klikks tilgang til videotelefoni. Z800i er også utstyrt med MegaBass som skal gi mye bedre lyd når man bruker den som MP3-spiller (har støtte for MP3/AAC/M4A).

Mobilen, som vil være tilgjengelig fra andre kvartal i år, har en ekstern skjerm på 65 000 farger (101 x 80 punkter) og en intern skjerm med 262 000 farger (176 x 220 punkter). Den støtter også minnekort av typen Memory Stick PRO Duo (opptil én gigabyte.)

PC-kort med 3G

Selskapet presenterte PC-kortet GC95 samtidig med de to mobiltelefonene. Kortet støtter CSD, GPRS, EDGE og UMTS, og vil gjøre det mulig med rask dataoverføring på PC-en over mobilnettet.

Stikkord: Mobil