Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPod 4 toppsakbilde

Gjem iPod-en, der kommer Bill!

Et stort antall av de 25 000 ansatte ved Microsofts hovedkontor har kjøpt seg iPod. Det liker Microsofts ledelse svært dårlig.

iPod Mini hovedbilde
For ett år siden gikk Microsofts sjef for digitale medier, David Fester, kraftig ut i New York Times mot iPod-en og alt den vesen. Anledningen var at HP hadde inngått avtale med Apple om å levere iPod under HP-logoen, samt levere PC-er med iTunes forhåndsinstallert.

HP burde holde seg i Windows-familien og holde seg langt vekk fra Apple, mente Fester.

– Kjempebra alternativer

Fester mener det samme om sine egne medarbeidere – at de lojalt burde velge Creative eller andre merker som ikke blander inn andre operativsystemer enn Windows.

– Jeg håper jammen at Microsoft-ansatte ikke kjøper iPod. Vi har kjempebra alternativer, skrev han i et internt brev etter at det ble kjent at den lokale iPod-forhandleren nær Microsoft-hovedkvarteret i Redmond, Washington hadde problemer med å møte etterspørselen.

Sivil ulydighet

Nå har Festers verste mareritt blitt virkelighet. Microsoft-ansatte er dessverre som andre mennesker, og sprader rundt på bedriftens område med hvite øretelefoner. Omtrent som nordmenn under krigen bar binders i jakkeslaget for å protestere mot tyskerne (uten sammenligning for øvrig).

Verken Bill Gates, Steve Ballmer eller andre Microsofts toppledelse vil kommentere saken. Men gode kilder innen systemet sier at de vurderer å sende ut et direktiv til de ansatte med oppfordring til å velge andre MP3-spillere enn Apples.

Det vil i så fall bare gjelde Windows-avdelingene. For i Microsofts Mac-avdeling har de ansatte nærmest pålegg om å skaffe seg iPod…

Det er ikke første gang Mac-paranoia setter inn i Microsoft-hovedkvarteret. I oktober 2003 fikk en Microsoft-ansatt sparken etter å ha fotografert en leveranse av Mac-maskiner til en avdeling i Microsoft og lagt dem ut på nettet.

Opprør på nettet

I mellomtiden har de ansatte tatt saken i egne hender. I blogger og fora på nettet hudfletter de sin egen arbeidsgiver for ikke å ha de gode alternativene som Fester snakker om.

En av dem ordlegger seg slik:

– Jeg gir blanke i om de irriterer seg. Jeg vil i stedet forklare dem hvorfor de tar feil. Om de vil at jeg skal stoppe å bruke iPod, så må de gi meg et produkt som virker og som er lett å bruke.

iPod har i dag over 90 prosent av markedet for harddiskbaserte MP3-spillere på verdensbasis. Og over 70 prosent av markedet for MP3-spillere totalt i USA.

Kilder:
Wired.com
The Register:
Microsoft: – Apple har monopol
Mac-fan fikk sparken i Microsoft

Stikkord: lydogbilde, mac, mp3, windows