iPod 4 toppsakbilde

Annonse


Gjem iPod-en, der kommer Bill!

iPod Mini hovedbildeFor ett år siden gikk Microsofts sjef for digitale medier, David Fester, kraftig ut i New York Times mot iPod-en og alt den vesen. Anledningen var at HP hadde inngått avtale med Apple om å levere iPod under HP-logoen, samt levere PC-er med iTunes forhåndsinstallert.

HP burde holde seg i Windows-familien og holde seg langt vekk fra Apple, mente Fester.

– Kjempebra alternativer

Fester mener det samme om sine egne medarbeidere – at de lojalt burde velge Creative eller andre merker som ikke blander inn andre operativsystemer enn Windows.

– Jeg håper jammen at Microsoft-ansatte ikke kjøper iPod. Vi har kjempebra alternativer, skrev han i et internt brev etter at det ble kjent at den lokale iPod-forhandleren nær Microsoft-hovedkvarteret i Redmond, Washington hadde problemer med å møte etterspørselen.

Annonse


Sivil ulydighet

Nå har Festers verste mareritt blitt virkelighet. Microsoft-ansatte er dessverre som andre mennesker, og sprader rundt på bedriftens område med hvite øretelefoner. Omtrent som nordmenn under krigen bar binders i jakkeslaget for å protestere mot tyskerne (uten sammenligning for øvrig).

Verken Bill Gates, Steve Ballmer eller andre Microsofts toppledelse vil kommentere saken. Men gode kilder innen systemet sier at de vurderer å sende ut et direktiv til de ansatte med oppfordring til å velge andre MP3-spillere enn Apples.

Det vil i så fall bare gjelde Windows-avdelingene. For i Microsofts Mac-avdeling har de ansatte nærmest pålegg om å skaffe seg iPod…

Det er ikke første gang Mac-paranoia setter inn i Microsoft-hovedkvarteret. I oktober 2003 fikk en Microsoft-ansatt sparken etter å ha fotografert en leveranse av Mac-maskiner til en avdeling i Microsoft og lagt dem ut på nettet.

Opprør på nettet

I mellomtiden har de ansatte tatt saken i egne hender. I blogger og fora på nettet hudfletter de sin egen arbeidsgiver for ikke å ha de gode alternativene som Fester snakker om.

En av dem ordlegger seg slik:

– Jeg gir blanke i om de irriterer seg. Jeg vil i stedet forklare dem hvorfor de tar feil. Om de vil at jeg skal stoppe å bruke iPod, så må de gi meg et produkt som virker og som er lett å bruke.

iPod har i dag over 90 prosent av markedet for harddiskbaserte MP3-spillere på verdensbasis. Og over 70 prosent av markedet for MP3-spillere totalt i USA.

Kilder:
Wired.com
The Register:
Microsoft: – Apple har monopol
Mac-fan fikk sparken i Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse