Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Utsetter ny Firefox-versjon

Mozilla Firefox 0.8Firefox var ventet å komme i versjon 1.1 i mars i år. Dette er nå utsatt på grunn av det en av hovedutviklerne nå hevder er «de faktiske realitetene i arbeidet som gjenstår». Versjon 1.1 vil i hovedsak rette en rekke viktige feil i forrige versjon av Firefox.

Mye fikses

Blant det som ventes å være blant de store endringene i versjon 1.1 av nettleseren er en fiks i navigeringen. Versjon 1.0 av Firefox har nemlig en feil som gjør at nettleseren ikke beholder sideposisjonen når man navigerer seg frem og tilbake mellom websider.

Oppdateringen skal også fikse en feil i tekstvisningen. Flere nettsider har nemlig ikke blitt vist frem som ventet i den Mozilla-baserte nettleseren.

Flere versjoner

Veikartet for fremtidige versjoner av Firefox viser nå at det vil komme tre versjoner av Firefox 1.1. Developer Preview er planlagt lansert i mars, med en Preview Release ventet i april. Den offentlige versjonen av Firefox 1.1 vil imidlertid ikke være på markedet før i juni.

Annonse


Firefox 1.1 er en midlertidig versjon på vei til versjon 2.0, som er planlagt å lanseres i slutten av 2005. Hvorvidt utsettelsen av versjon 1.1 av Firefox også vil føre til en videre utsettelse av 2.0-versjonen er imidlertid ikke kjent.

Ikke Googles skyld

Utvikleren som fortalte om disse utsettelsene heter Ben Goodger. For noen uker tilbake ble han ansatt hos søkegiganten Google, noe som har fått mange til å spekulere i at selskapet vurderer å lansere en egen nettleser.

Goodger sier ingenting om disse ryktene, men lover imidlertid at utsettelsene ikke har noe med hans ansettelse hos Google å gjøre.

Kilde: Inside FireFox
Kilde: Firefox 2.0 Roadmap
Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse