Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Selger ikke Siemens Mobile

Ryktene har gått om at Siemens vil selge eller legge ned tapssluket Siemens Mobile. Nå hevder selskapet at det ikke er aktuelt å selge avdelingen.

FOTO: Mobil.cz
På grunn av de store summene mobilavdelingen i Siemens taper går det mot skjebnedag for avdelingen. Selv sjefen i Siemens, Heinrich von Pierer, har hevdet at de enten kom til å «selge, nedlegge eller fikse» problemet.

Blir ikke salg

At det er problematisk for selskapet er det ingen tvil om. Bare i fjerde kvartal i fjor tapte selskapet 140 millioner euro (1,13 milliarder kroner). Nå går imidlertid sjefen i selskapets arbeidsgruppe, Ralf Heckmann, ut og sier at det allikevel ikke er aktuelt å selge.

– Vi diskuterer fortløpende. Vi snakker imidlertid ikke om et salg av enheten, men diskuterer mer de generelle problemene i forretningsområdet Communications, sa han til avisen Die Welt.

Hvorvidt det betyr at selskapet i stedet vurderes nedlagt vites ikke. Flere av våre lesere og kilder hevder imidlertid at selskapet ikke kommer til å gå til et så drastisk skritt. Mest sannsynlig er det at selskapet finner seg en samarbeidspartner.

Avgjørelsen om avdelingens skjebne vil bli tatt den 27. januar i år.

Kilde: Forbes

Stikkord: Mobil