FOTO: Per Ervland

Annonse


TEST: Nokia 7260

For selv om Nokia 7280 utvilsomt var en av de kuleste mobiltelefonene vi noensinne har sett, hadde den noen problemer på grunn av sitt noe merkelig brukergrensesnitt. Heldigvis fungerer Nokia 7260 mer som en normal mobiltelefon enn storebroren.

Litt plastikk

Denne mobiltelefonen er Nokias designalternativ for det litt billigere sjiktet. Til en pris rundt 2 500 kroner uten abonnement er den allikevel blant de dyreste i dette markedet.

Ved første øyekast ser telefonen virkelig lekker ut. Allikevel kan den etter nærmere granskning og en del bruk gi inntrykk av å være litt for plastikkaktig. Det blir også fort merker på telefon og skjerm med mindre du er meget forsiktig.

Series 40 må gravlegges

Nokia 7260s største problem er imidlertid operativsystemet – Series 40. Dette systemet har Nokia benyttet altfor lenge i sine billigste mobiltelefoner. Systemet har blitt totalt forbigått av så godt som alle konkurrentene i markedet. Det fungerer greit nok, men i en sammenligning med både Samsung, Siemens og Sony Ericsson taper det på de fleste punktene.

Annonse


Denne mobilen har imidlertid fått en bedre skjerm enn det som er vanlig blant Series 40-telefonene. Oppløsningen er fremdeles på elendige 128 x 128 punkter, men nå er det i hvert fall ikke snakk om 4 096 farger lenger. Her er det 65 000 farger, selv om man ikke skulle mistenke dette ved å se på de kjedelige og fargeløse menyene.

Nokia 7260

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Billig EDGE-telefon

Vi må si vi er overrasket over at telefonen har en godt oppdatert dataoverføringsteknologi. For selv om telefonen er myntet på billigsjiktet er den faktisk utstyrt med EDGE, som en av de eneste telefonene i dette sjiktet. Datahastighetene er i så måte meget imponerende.

Dette gjør overføringshastigheten ved surfing på det mobile internettet til en helt annen opplevelse enn hos konkurrentene. Den er også utstyrt med VGA-kamera, som også kan ta opp video, selv om funksjonaliteten og den begrensende skjermen ikke akkurat gjør dette til noen suveren opplevelse. Det fungerer i hvert fall godt i forhold til MMS.

Telefonen er skuffende nok ikke utstyrt med den trådløse overføringsteknologien Bluetooth.

Snaut med minne

Nokia 7260 er imidlertid ikke utstyrt med noen MP3-spiller. Nå er det nok ikke bare pris og størrelse som er grunnen til dette. Mobilen er nemlig utstyrt med utrolig lite minne. Det er snaue tre megabyte tilgjengelig for brukeren. Ikke akkurat mye til å lagre bilder, filmer eller andre typer filer.

Derimot er den utstyrt med innebygd FM-radio. Det medfølgende håndfrisettet fungerer som antenne. Telefonen har også en del småkule applikasjoner installert som kan by på både underholdning og nytte.

For den designbevisste

Den billigste mobilen i designserien fra Nokia står forholdsvis støtt på egne ben. Man kunne riktignok ønske seg både Bluetooth-støtte, mer minne og en skjerm med bedre oppløsning. For ikke å nevne det håpløse Series 40-systemet.

Nokia 7260 er imidlertid mest for folk som vil ha en relativt rimelig mobil som ser kul ut. I så måte er Nokia 7260 et forholdsvis godt alternativ, i tillegg fungerer den i praksis en god del bedre enn storebror 7280..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse