Ill.: www.divx.com

Annonse


Gjør klar for DivX 6

Ill.: www.divx.comDivXNetworks hevder at Divx brukes av over 160 millioner mennesker verden. Selskapet har lenge håpet å kunne gjøre sitt populære komprimeringsformat like dominerende innen video som MP3 er innen lyd, og anslår at det finnes til sammen omtrent to milliarder forskjellige DivX-filer. Det har blitt solgt over 20 millioner DivX-kompatible DVD-spillere.

Neste generasjon av formatet, DivX 6, gjør det mulig å kode 720p video i 4 Mbps, som gir mindre filer ved komprimering av HD(High Definition)-videomateriale.

Utfordrer Windows Media HD

DivXNetworks hevder at DivX 6 HD er i stand til å produsere videofiler med samme kvalitet som Windows Media HD, men med 20 prosent mindre filstørrelse og raskere komprimeringshastigheter. En DivX HD-film med 5.1 Dolby Digital-lyd, flere språkspor og bonusmateriale får dermed plass på en vanlig Dual Layer DVD-plate.

DivXNetworks jobber samtidig tettt med en rekke filmstudioer- og utgivere for å få de til å ta i bruk DRM-beskyttet DivX som sitt foretrukne digitale distribusjonsformat.

Annonse


DivX 6 skal etter planen lanseres i mars 2005.

Kilde:
ExtremeTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse