Foto: Opera Software

Annonse


Gratis student-Opera

Foto: Opera SoftwareOpera mener at de tilbyr utdanningsinstitusjonene en rask, sikker og ikke minst gratis nettleserfunksjon.

Selskapet hevder i en pressemelding at deres nettleser er et alternativ til andre og mer usikre lesere. De nevner ikke navn.

Flere universiteter

Blant sikkerhetsforanstaltningene er en integrert søkermotor og pop-up-blokker.

Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, and Oxford University tilbyr allerede studentene Operas nettleser Opera.

Annonse


Norsk særordning

Alle universiteter slipper en siteavgift på 1.000 euro for å distribuere Opera til medarbeidere og studenter. Av skattemessige grunner må imidlertid norske institusjoner fortsatt betale en symbolsk sum – kanskje så lite som en krone. De må kontakte selskapet før de slipper nåværende lisensbetaling, opplyser pr-medarbeider Berit Hansen i Opera.

Opera hevder også at deres lagringsapplikasjon kan brukes som et nyttig organisatorisk og administrativt verktøy for studenter og forskere. Som sannhetsvitne trekker de frem Ashish Kumar, en viderekommen student i journalistikk ved Iowa State University.

Reddet

– Opera reddet mitt sememester. Jeg kan ikke kreve et bedre hjelpemiddel for søk på nettet, sier Kumar, som blant annet trekker frem muligheten til å knytte notater opp mot spesifikke web-sider.

Nettleseren kan også designes etter skolenes egen profil, hvor det er mulig å legge inn egne funksjoner, som lenker til interne nyheter og andre kommunikasjonstjenester.

(ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse