Kodak EasyShare-One

Annonse


Kodak med wifi-kamera

Kodak EasyShare-OneKodaks EasyShare-One, som ventes i butikkhyllene i løpet av sommeren, blir denne uka lansert under CES-messen i Las Vegas.

Det dreier seg om et relativt ordinært 4 megapiksel-kamera med svingbar skjerm, videoopptak i VGA-kvalitet og 3 X optisk zoom.

Stort innebygd minne

Det som derimot ikke er så vanlig er internminnet, som er på hele 256 MB. Det er stort nok til en weeekend-tur, om ikke en ferieuke. Du trenger med andre ord ikke storme tilbake til butikken og kjøpe minnekort til ekstra hundrelapper rett etter at du har kjøpt det – slik tilfellet er med de fleste kameraer i dag.

Prisen vil ligge på 600 dollar (3693 kroner) i USA, hvilket etter alt å dømme vil si like under 5000-punktet her hjemme, moms og norsk kostnadsnivå tatt i betraktning.

Annonse


Kodak wifi-kamera
Ved hjelp av penn og trykkfølsom skjerm kan du både redigere og sende bildene.

Send bilder direkte

Ved hjelp av et enkelt grensesnitt på skjermen kan både stillbilder og video sendes via mail eller overføres til Kodaks online-bildetjeneste «Kodak Easyshare Gallery». Dette forutsetter naturligvis at et trådløst nett er tilgjengelig der du befinner deg. Men slikt blir stadig vanligere både på hoteller, restauranter, flyplasser og andre offentlige steder verden over.

Den trådløse standarden kameraet bruker er 802.11b, altså med en overføringshastighet på 11 megabit pr. sekund.

Bildene kan både redigeres og sendes via en trykkfølsom skjerm. En penn til formålet følger med.

Flere proffkameraer har allerede mulighet for å sende bilder direkte på nett. Men vi har så langt ikke sett dette i noe annet «turist-kamera» enn Kodaks nye modell.

Kilder:
:Kodak.com
Livingroom.org.au.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse