Foto: Per Ervland

Annonse


Kopiskatt på nye PC-er

Foto: Per ErvlandDen tyske rettighetsorganisasjonen VG Wort har hatt en større sak liggende mot den største PC-produsenten i Tyskland i nesten to år. De krevde nemlig at Fujitsu Siemens Computers betalte 30 euro (244 kroner) per PC som kompensasjon for digital kopiering.

Dårlig julegave

Lille julaften kunne domstolen i München gi en lite ønsket julegave til tyske forbrukere. VG Wort vant søksmålet og kan herved kreve at Fujitsu Siemens betaler kopiavgift på alle nye PC-er, selv om summen ikke ble like høy som de hadde håpet.

Retten mente at 12 euro (98 kroner) passet bedre. VG Wort stopper imidlertid ikke med Fujitsu Siemens. De planlegger nå å kreve at alle PC-produsentene i landet betaler den nye kopiavgiften.

Tyskland har i flere tiår hatt kopiavgift på analoge kopiprodukter som tomme lyd- og videokassetter.

Annonse


Misfornøyd storselskap

Fujitsu Siemens vurderer nå om de skal anke avgjørelsen. De har også bedt tyske myndigheter om å vurdere rollene til landets rettighetsorganisasjoner i det digitale samfunnet.

Administrerende direktør i Fujitsu Siemens Computers, Bernd Bischoff, hevder kopiavgiften er en «de facto skatt på PC-er», som vil påvirke salget negativt.

Kilde: IT World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse