Yahoo ny søk

Annonse


Yahoo med videosøk

Yahoo ny søkYahoo informerte på onsdag at de planlegger å slippe en søkemotor som finner videoklipp. Samme dag la de ut en betaversjon av tjenesten på next.yahoo.com. Søkemotoren søker etter filer i formatene Windows Media, Apple QuickTime og Real Media.

Vi har testet tjenesten og selv om det fremdeles er i betaversjon og forholdsvis begrenset, finner den fremdeles en stor mengde innhold. Søkeresultatet kommer frem med små bilder av filmene, samt oppløsning, lengde og størrelse på filen.

Konkurrenter på vei

Dette kommer samtidig som en rekke konkurrenter jobber med å lansere lignende tjenester. Google jobber med å ta opp og indeksere TV-programmer for å gjøre disse søkbare over nettet, på samme måte som de nå også skal få bibliotekene på nett.

Microsoft vil selvsagt ikke være noe dårligere og de utvikler nå en plattform og søkemotor for vide som skal la deg bruke internett eller TV-en til å finne bredbåndsinnhold. America Online har nylig oppgradert sin tjeneste Singingfish og har inkludert videosøk på sine sider.

Kilde: CNET News.com
Kilde: Yahoo! Video Search

Annonse