Asimo

Annonse


ASIMO-robot oppdatert

AsimoI følge Honda er Asimo forbedret på tre punkter: Evnen til å gå, evnen til å velge en mer fleksibel rute til målet og forbedret sensorteknologi som gjør det lettere å oppfatte beskjeder fra mennesker.

Bedre balanse

Hondas Posture Control Technology fører til at roboten nå kan vri og bøye overkroppen, slik at den ikke mister balansen. Dette er viktig, for et fall er nokså ille for en robot av denne typen. Det kan nemlig ta opptil en halv time før den er på beina igjen ved egen hjelp…

Løpehastigheten er økt til tre kilometer i timen. Det gjør ikke akkurat ASIMO til en verdig kandidat for Bislett Games, men det er en forbedring. Ganghastigheten er økt fra 1,6 kilometer i timen til 2,5.

Rekker fram «hånden»

ASIMO har i tillegg fått programvare som gjør at den ikke lenger er fullt så «jeg går rett på samme hva jeg støter på»-orientert. Når den registrerer hindringer, kan den både gå rundt dem og velge en alternativ rute fram til målet den er programmert til å gå til.

Annonse


Forbedringen i sensorsystemet fører til at roboten kan synkronisere sin adferd med mennesker som for eksempel prøver å gi den en gjenstand eller håndhilse. I følge Honda gjør dette den mer sosial.

Forsiktig i svingene!

Uansett vil vi tro at ASIMO vil gjøre lykke i ethvert juleselskap. Bare ikke la den servere akevitten – i hvert fall ikke om den skal hente flasker og glass fra 2. etasje, gå ned en bratt trapp og forsere ustø gjester på vei mot spisebordet…

Kilde:
Pressemelding fra Honda.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse