Fildeling Direct Connect

Annonse


Artist-flertall mot fildeling

Fildeling Direct ConnectI en rapport fra meningsmålingsinstituttet Pew Internet & American Life går det fram at 57 prosent av amerikanske artister mener at fildeling burde være ulovlig. Mens 37 prosent mener det bør være tillatt. De siste 6 prosentene oppga at de ikke har tatt standpunkt.

– Ikke straff brukerne!

Men på spørsmål om straffeansvar, svarer bare 15 prosent at de mener privatpersoner bør straffes for fildeling. Et dundrende flertall mener at fildelingsnettverkene må holdes ansvarlig for virksomheten – ikke brukerne.

Det er også verd å merke seg at hele 67 prosent av de spurte artistene mener at fildeling utgjør en liten eller ingen trussel mot deres levebrød.

32 millioner «artister»

I følge Pew Internet & American LifeUSA finnes det hele 32 millioner mennesker som selv mener de fortjener betegnelsen «artist». Rundt 10 millioner av disse får betalt for sin virksomhet. I undersøkelsen er det foretatt et statistisk utvalg av disse på 2793 personer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse