Messenger 7 toppsak

Annonse


TEST: MSN Messenger 7.0

Versjon 7 av MSN Messenger vil bli lagt ut til gratis nedlasting på MSN.no i løpet av dagen. Foreløpig er det bare betaversjonen som ligger ute, men en ferdig versjon skal være klar i nærmeste framtid (bare for Windows).

Blogg-støtte

Lanseringen er et ledd i en større plan fra MSN og Microsoft – den såkalte Wave-teknologien. Wave går ut på å integrere Messenger med en rekke nye og gamle MSN-tjenester, blant dem en personlig nettdagbok (blogg) og muligheter til å sende bilder både fra mobiltelefon, via en Hotmail-konto eller via Messenger – både til bloggen og til andre IM-brukere.

Når bloggen er oppdatert med et nytt bilde eller ny tekst, vil vennene dine som bruker Messenger 7 få beskjed om dette. Du kan velge om bare disse vennene eller alle andre nettbrukere skal kunne se bloggen din.

Morsomme «winker»

Det du likevel først legger merke til med Messenger 7 er de allerede mye omtalte wink og nudge-funksjonene. Wink er et sett av animerte ikoner som spretter opp når du riktig vil understreke et poeng mens du nettprater.

Annonse


Om du er sånn passe forbanna er det bare å ødelegge en gitar eller to.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Det finnes allerede et lite utvalg i den ferdige 7-versjonen, men det er vel neppe farlig å påstå at det kommer en hel hær etter hvert. Spesielt falt vi for «knuse gitar»-winken og en «Kilroy was here»-variant som geiper. Riktig rampete. Og stor moro – i hvert fall de første ti gangene…

Brennheite kyss

For amorøse sjeler finnes det et rikt utvalg av kyss og andre utilslørte kjærlighetserklæringer. De skal nok få bein å gå på etter skoletid…

Nudge er en mer diskret sak. Den funksjonen får rett og slett Messenger til å vibrere med en ringelyd, slik at mottakeren blir oppmerksom på at du vil si noe viktig.

Mange forbedringer

For mange eldre, etablerte PC-brukere er kanskje den beste nyheten at begge funksjoner kan skrus av, slik at ingen kan «nugde» eller «winke» deg mens du holder på å vise fram en Powerpoint-presentasjon for firmaets ledelse…

Messenger 7 har også fått en kraftig visuell og funksjonell oppgradering. Blant annet ser du nå de som er logget inn via mobiltelefon eller PDA markert i gult. Et vell av nye interaktive spill har kommet med. Du kan lage tegninger og skrive håndskrift på direkten. Ved hjelp av tavle-funskjonen kan bådde du og den du snakker med bidra med illustrasjoner på samme overflate. Og du kan dele alt fotoalbum, kalender og alle typer filer via programmet. I tillegg er støtten for webkamera forbedret.

Tillegg i hverdagen

MSN Messenger er kanskje ikke noe kvantesprang for nettpratprogrammer. Til det har vi sett for mange av nytte- og byttefunksjonene i andre sammenhenger. Men med en fast brukergruppe på 145 millioner på verdensbasis snakker vi om et betydelig tillegg i hverdagen til mange mennesker.

Og når endringene er så hyggelige, morsomme og brukervennlige som her, er det ingen grunn til at de drøye 900 000 som bruker tjenesten her i landet ikke skal oppgradere. Enjoy!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse