Asono Elio

Annonse


TEST: Asono Elio

Ved første øyekast er det et snertent lite instrument vi har foran oss. Her har du mulighet til å legge inn både bilder og musikk. Bare litt større enn berømte Apple iPod, med store og fine knapper og et stilig design. Dette lover godt!

Bra skjerm

Asono Elio er utstyrt med et godt display, og fungerer overraskende bra til bildevisning. Bildet er skarpt og fint, og fungerer utmerket når du skal vise frem festbilder og lignende. Dessuten er det svært enkelt å laste inn bilder.

Med 20GB lagringsplass er det også plass til forholdsvis mange fotografier, og særlig hvis du benytter høykomprimert jpeg-format. I tillegg er det selvsagt tilstrekkelig plass til en mengde musikk.

Et stort pluss skal Asono ha for at spilleren lett kommuniserer direkte med digitalkamera via både SD-leser og kabel. Det kommer godt med, og er en forenklende finesse mange vil sette pris på. Spilleren mangler imidlertid mulighet for bildefremvisning på tv. Egentlig litt underlig, siden Asono Elio blant annet er beregnet på å vise slideshows.

Annonse


Rask navigasjon

Navigasjonen på Asono Elio er jevnt over god, og det er tydelig at produsenten har lånt idéer fra andre kjente spillere. Dette medfører at de som allerede er kjent med tilsvarende grensesnitt, raskt vil føle seg hjemme og fort vil kunne navigere seg frem og tilbake. Dessuten er brukergrensesnittet både fargerikt og brukervennlig, og den visuelle delen av bruksopplevelsen godkjennes med god margin.

Asono Elio

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dessverre har Asono alvorlige problemer når det kommer til programvare. De greier ikke følge opp på samme nivå som på selve spilleren. Det medfølgende programmet, Media Manager, er mildt sagt vanskelig tilgjengelig. Er du vant til ”drag&drop”-finesser blir du fort skuffet. En viderekommen vil bare irritere seg – mens en nybegynner vil forstå fint lite. Dessuten er programvaren klinisk fri for de fleste praktiske filtreringsystemer og søk-funksjoner mye annen tilsvarende programvare kan skilte med.

Totalt sett er Asono Elio en lekker og stort sett brukervennlig MP3-spiller. At den har både innebygget radio og lydopptaker trekker heller ikke ned. Prisen på snaue 3500,- er akseptabel, og spilleren vil garantert falle i smak hos de fleste med sans for snertent design og god lyd.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse