Mozilla Firefox 0.8

Annonse


IT-sjefer velger Firefox privat

Mozilla Firefox 0.8I en nylig utført spørreundersøkelse utført av Computerworld sier nesten halvparten av de spurte IT-adminstratorene at de har prøvd eller bruker Firefox privat.

Men bare 2 av 25 har standardisert bedriften på Mozillas nye nettleser. 17 av IT-adminstratorene sier de vil fortsette å bruke Internet Explorer i bedriften, og har ingen planer om å skifte.

Den mest vanlige oppgitte grunnen for å hode seg til IE er at bedriften har standardisert på andre Microsoft-bruker som Office og Outlook, og frykt for kompabilitetsproblemer med proprietære systemer hvis de skulle endre nettleser.

Tenker sikkerhet

Da David Gallaher satte samtlige 2 000 statsansatte i Jefferson County i Colorado på Firefox for fem måneder siden, var årsaken sikkerhetsreatert. Gallaher hadde etter hvert begynt å se på IE som det han kaller et «VDS – et virusdistribusjonssystem».

Annonse


Også Mark’s Work Wearhouse har standardisert på Firefox i sine butikker, til tross for at selskapets hjemmesider først ikke lot seg vise riktig i den nye nettleseren.

Joe Hartman, IT-sjefen for Texas-selskapet HydroChem, er Firefox-bruker privat, og sier han helst hadde sett at bedriften også byttet til Firefox. Hartman er bekymret for sikkerhetsnivået i Internet Explorer, men frykter problemer ved et eventuelt bytte på grunn av intranettets utstrakte bruk av Microsoft DHTML-teknologi.

Fra mai til november sank markedsandelen til Internet Explorer med fem prosentpoeng til 88,9 prosent, mens Firefox har karret til seg omtrent 7.4 prosent.

Kilder:
PCWorld.com
Onestat.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse