Ill.: Per Ervland

Annonse


Phisherne tilbake fra ferie

Ill.: Per ErvlandDet er The Anti Phishing Working Group (APWG) som registrerer økt aktivitet i forhold til denne typen internettsvindel.

– Det virker nærmest som om phisherne har tatt seg en ferie i september og oktober, men at de nå er tilbake med full styrke, sier Dave Brunswick , teknisk direktør i Tumbleweed og medlem av APWG til news.com.

– Vi hadde trodd at kurven ville flate ut, men økningen viser oss at dette ikke er tilfelle. Vi ser dessuten en tilsvarende økning i forhold til bankene som blir angrepet. APWG fastslår at antall angrep har økt med 50 prosent, og at aktiviteten er størst utenfor USA.

I løpet av oktober registrerte APWG 1142 aktive phishing sites, og mellom juli og oktober økte antall phishing-sites med 25 prosent per måned. 44 selskaper ble angrepet i oktober, og de samme selskapene utgjorde 80 prosent av phishing-angrepene totalt.

(ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse