Kamera-dreper fra HP

Digitalkamera (mange)

Digitalkamera (mange)En ny spesialdesignet elektronisk brikke fra Hewlett-Packard skal kunne «jamme» digitale kameraer. Har man denne brikken på jakkeslaget kan man derfor hindre at fotografer tar uønskede bilder.

Fjerner ansikter

Den nye brikken overfører infrarøde signaler til alle kompatible kameraer i nærheten. Så fort det aktiveres vil programvaren i kameraet gjøre ansiktet til de som har en slik brikke ugjenkjennelig, ifølge det vitenskaplige magasinet New Scientist.

Er man bekymret for å bli fanget opp av skjulte webkameraer kan de japanske oppfinnerne Hiromi Smeya og Toshiki Ishino hjelpe deg med det også. Deres intelligente ansiktsgjenkjenningsprogramvare gjør det umulig å identifisere deg.

Annonse

Så fort man er innenfor rekkevidde vil oppløsningen på selve ansiktet minskes, slik at man aldri kan kunne identifisere ansiktet. Når webkameraet zoomer ut igjen vil oppløsningen øke.

Motsatt teknologi

HP er imidlertid ikke bare ute etter å hindre at man blir tatt bilde av. Sammen med denne brikken lager selskapet nemlig et kamera som kan aktiviseres av en brosje eller øredobb til å ta bilder uten at man vet om det.

Øredobben inneholder et akselerometer som oppdager at man beveger på hodet og sender et trådløst signal til kameraet om å ta et bilde.

Kilde: Times Online

Annonse
Annonse