Mozilla Firefox 0.8

Annonse


Explorer under 90-grensen

Mozilla Firefox 0.8Internet Explorer har i flere år hatt et kjempeforsprang på nettlesermarkedet. Det har den riktignok enda, men Microsoft mister nå markedsandeler på en helt annen måte enn tidligere. Mye på grunn av Mozillas Firefox-nettleser.

– Det ser ut til at folk bytter fra Microsofts Internet Explorer til Mozillas nye nettleser, Firefox, hevder gründer Niels Brinkman i OneStat.com, som har undersøkt internettbruk over hele verden for å finne ut hvilke nettlesere som er mest populære.

Godt for Firefox

Fra mai til november sank markedsandelen til Internet Explorer med fem prosent, og er nå på 88,9 prosent, noe som også betyr at Explorer for første gang på lang tid er under den magiske 90-prosentsgrensen.

I samme periode har Firefox økt sin markedsandel med fem prosent, og er nå på 7,4 prosent. Riktignok et stykke igjen til den er på Internet Explorers nivå. Det er imidlertid sannsynlig at denne trenden vil fortsette inntil Microsoft kommer med en ny versjon av sin nettleser.

Annonse


Den norske nettleseren Opera er også en del av undersøkelsen fra OneStat.com. Markedsandelen til Opera ligger på 1,29 prosent.

Kilde: CNET News.com
Kilde: OneStat.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse