Virus Windows orm

Annonse


Advarer mot supervirus

Virus Windows ormEn ny frykt for virus begynner å bre seg. I løpet av første halvår 2004 ble det oppdaget hele 4 500 nye ormer, noe som er mer enn noen gang tidligere. Det er imidlertid ikke disse ormene som får fram gåsehuden hos virusekspertene.

Trojansk terror

Den største skaden kommer fra trojanske hester, skriver Computer Sweden. Man har nemlig oppdaget en økning i trojanske hester som prøver å tjene penger til utvikleren. Tidligere var det ære og berømmelse virusutviklerne var ute etter. Nå har de skjønt at det går an å tjene penger på det.

Det har blitt mer og mer vanlig at disse trojanerne brukes til utpresning, samt å få tak i bankinformasjon, kredittkortnummer, passord og annen sensitiv informasjon.

– Trojanske hester er den typen fiendtlig kode som øker mest og er også det viruslignende programmet som kan gjøre mest skade, sier virusekspert Joakim von Braun hos Symantec.

Annonse


Ny trussel

Den nye trusselen er imidlertid kombinasjonen av trojanske hester og ormer. Til nå har man sluppet trojanske hester som spres mellom brukere. Men en slik kombinasjon kan føre til at trojanerne sprer seg raskere enn noensinne, som igjen kan bety skader for enorme summer.

Ifølge eksperter har de seks største virusangrepene kostet verden hele 124 milliarder norske kroner. Dette baserer seg på tap av inntekter, oppgradering av sikkerhetssystemer og tapt arbeidstid.

Kilde: Aftonbladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse