TEST: Casio Exilim EX-Z55

Casio Exilim EX-Z55

Casio Exilim EX-Z55 leveres i en lekker sølvfarget metall-innpakning. Det er noen virkelig gode egenskaper ved dette kameraet, og et av dem er den store skjermen på hele 2,5 tommer. Dette bidrar til å heve brukeropplevelsen betydelig, og er dessuten et nyttig verktøy under fotografering. Oppløsningen kunne imidlertid vært noe bedre.

Smart

Casio er generelt svært gode når det kommer til brukervennlighet. Casio Exilim EX-Z55 er heller ikke noe unntak. Menyene er svært enkle, kameraet er godt å holde og knappene sitter fornuftig plassert i forhold til fingrene. Siden LCD-skjermen er såpass stor, er størrelsen på knappene dessverre blitt litt i minste laget. Har du store hender, kan du fort komme i skade for å trykke på to knapper istedet for én.

Kameraet er utstyrt med en forhåndsprogrammering som Casio kaller ”BestShot”. Disse bildemodiene gjør det enkelt å fotografere under flere forskjellig lys- og motivforhold. Er du usikker på hvilken innstilling du bør gå for, så la heller kameraet bestemme!

Annonse

Jøss!

En virkelig fascinerende finesse, er moduset for å fotografere motiver med tekst fra skarp vinkel. Kameraet retter automatisk opp skjevheten, og sørger for at motivet sees rett forfra selv om det er fotografert i vinkel. Stilig!

Apparatet har også god batterilevetid og har i likhet med forgjengeren Z50, fått en bildebrikke på 5 megapiksler. Det bør være tilstrekkelig til de fleste formål.

Casio Exilim EX-Z55

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noe støy

Casio Exilim EX-Z55 er utstyrt med optikk fra Pentax, og yter 3x optisk zoom. Etter 35mm-standard, har zoomen en rekkevidde fra 35mm-105mm. Optikken er forholdsvis lyssterk og fargemetningen på bildene er god.

Det er dessverre en del støy, noe vi også har påpekt på flere av de andre modellene til Casio. Dette er imidlertid ikke så graverende at det representerer noe betydelig minus i denne sammenhengen.

Casio har igjen maktet å levere et morsomt og lekkert sikt-og-skyt kamera. Har du sans for snertent kameradesign og funksjonalitet som gjør fotograferingen så enkel som mulig, så ta en titt på EX-Z55. Du må ut med 4500,- for moroa. For den rette fotograf er kameraet absolutt verdt pengene.

Annonse
Annonse