Nett-kone krever erstatning

Rettsak jus dommer

Rettsak jus dommerEn amerikanske domstol har vedtatt erstatningskravet på nesten 3 millioner kroner fra en ukrainsk kvinne som saksøkte dating-firmaet som skaffet henne sin amerikanske ektemann, Encounters International.

Grov mishandel

Kvinnen sier at mannen, som hun traff i november 1988 og giftet seg med tre måneder senere, mishandlet henne grovt, skriver USA Today. Først i juli 2000, etter at mannen skal ha slått henne i to timer mens hun ammet deres nyfødte, oppsøkte kvinnen legehjelp.

Ektemannen har tidligere inngått et forlik i millionstørrelsen med kvinnen, men hevdet hardnakket at han aldri hadde mishandlet sin «gærne» nettbrud. Også da han vitnet i rettsaken mot dating-firmaet nektet han all straffeskyld.

Annonse

– Ikke vår feil

Saken er den første av sitt slag i USA.

Natasha Spivack, eier av Encounters International, sier hun bare introduserte to voksne mennesker for hverandre, og at hun ikke kunne ansvarliggjøres for hva som skjedde. Spivak sier hun tror kvinnen har diktet opp historien for å skaffe seg oppholdstillatelse i USA.

Encounters International sier de hittil har giftet 257 par, samt bidratt til 103 babyer og 19 pågående forlovelser.

Annonse
Annonse