Solaris blir gratisvare

Solaris Logo

Solaris LogoSolaris blir regnet som sjefen over alle operativsystemer, en bunnsolid Unix-variant som takler de aller meste krevende oppgavene i store organisasjoner og bedrifter.

Neppe for hjemme-PC

Mandag neste kommer Solaris versjon 10 kommer i to varianter: En tradisjonell betalversjon for Suns dyre, kraftige Sparcstation-maskiner med RISC-prosessor og en gratisversjon for maskiner med x86-arkitektur.

På godt norsk vil det siste si tradisjonelle PC-er med prosessorer fra Intel eller AMD. I praksis vil imidlertid den nye x86-versjonen bli brukt på kraftige servere med 64 bits-støtte. Så noen folkesport vil det vel neppe bli å installere Solaris på vanlig hjemme-PC.

Annonse

Men uansett vil det bli gratis, på linje med Linux-prosjektet Fedora. Forvent likevel ikke å få service og oppdateringer gratis. De må du nemlig betale for.

Kilder: Cnet Asia News og og The Register.

Annonse
Annonse