TEST: Nokia 6670

Nokia 6670 hovedbilde

Rent teknisk er det ikke store skilnader mellom 6670 og 7610, og dermed er det vel naturlig å tro at målgruppen for denne mobiltelefon er de som syntes tastekonfigurasjonen på 7610 var litt for eksperimentell, eller på andre måter ikke likte designet.

Uansett fremstår Nokia 6670 som en funksjonsrik, veldesignet og anvendelig mobiltelefon. Skjermen er god, og menysystemet er av Nokias vante Series 60-kaliber; en smule gammeldagse ikoner, med andre ord, men ikke desto mindre lett gjenkjennlig og brukervennlig.

Fotomobil

Telefonen har 8 megabyte internminne, men leveres også med et 64 MB Reduces Size MMC-minnekort. Dermed er det rikelig plass til meldinger, kontakter, bilder, musikk og videoklipp. For det er ingen tvil om at Nokia legger opp til mye fotografering med 6670 – til mobiltelefon å være tar kameraet akseptabel bilder med megapiksel-oppløsning (1152 x 864), og du kan også gjøre videoopptak på opptil ti minutter.

Annonse

Programmer for grunnleggende redigering av både bilder og videoklipp er installert på telefonen, i tillegg til en festlig liten «muvee»-regissør som automatisk legger på musikk og effekter i forskjellige variasjoner på videoklippene dine, så de blir morsommere å f.eks sende fra seg som MMS-meldinger.

Med i pakken ligger både lader og USB-kabel for overføring av bilder, videoklipp og andre filer, og lettvint synkronisering opp mot Nokia PC Suite.

Siden telefonen bygger på Series 60 er det mange muligheter for å installere nytteprogrammer fra tredjepartsleverandører. Noen grunnleggende temaer følger med, som lar deg bestemme hvordan bakgrunner og farger skal se ut, og det er mulighet til å laste ned nye. Derimot er ingen spill forhåndsinnstallert, så disse må du selv laste ned og installere.

Brukervennlig

Dette blir som vanlig en smakssak, men tastene – særlig den opphevete navigasjonsknappen – sitter som et skudd på denne modellen, og bidrar i enda høyere til å gjøre menynavigering og teksting til en svært behagelig opplevelse.

Oppsettet av internett-oppkobling, GPRS og MMS går også glatt unna med konfigurasjonsveiviseren som du finner på telefonens hovedmeny, og lot meg smertefritt sette opp full GPRS-tilgang mot Netcom uten å måtte taste inn aksesspunkter manuelt.

Nokia 6670

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler Edge og radio

Vær derimot klar over at 6670 ikke støtter EDGE. Litt dumt egentlig, siden dette er en telefon som tross alt ellers er utstyrt med det meste annet av business-orientert funksjonalitet. For ellers er dette en god lommesurfer, spesielt siden du nå kan lese office-dokumenter og .pdf-filer du måtte komme over eller motta som vedlegg i e-posten.

Alt i alt er det likevel vanskelig å ikke like denne telefonen. Det er all grunn til å vurdere 7610 hvis du er på utkikk etter en all-round-telefon med mye funksjonalitet og gode bilde- og videoegenskaper.

Det man derimot kunnet ønske seg var FM-radio.

Annonse
Annonse