Et strålende kamera

Canon DIGITAL IXUS 40

Et av kjennetegnene til IXUS-modellene, er det elegante designet. Canon Digital IXUS 40 følger opp denne trenden, og vel så det. Den har en lekker overflate i børstet stål med avrundede kanter og god tyngde.

Som støpt

Dette apparatet sitter rett og slett som støpt i hånden. I flere betydninger. Har man først løftet apparatet opp, er det nesten umulig og legge det fra seg. Man blir rett og slett forelsket, og forelskelsen later ikke ut til å gå over med det første.

På apparatets bakside sitter en 2 tommer stor LCD-skjerm som fungerer alldeles strålende. Til tross for en god optisk søker, er likevel LCD-skjermen å anbefale. Imponerende er det også at Canon har klart å få plass til store og gode knapper på et så lite kamera. Norske menyer gjør også sitt til at kameraet blir svært brukervennlig. I tillegg er Canon Digital IXUS 40 raskt i oppstart og har en god hjelpelampe for raskt å finne fokus.

Annonse

Artig detalj

Dette er et perfekt sikt og skyt kamera. Men ønsker du deg mange manuelle funksjoner, er ikke dette fotoapparatet for deg. Her finnes en rekke forhåndsdefinerte bildemodi som for eksempel portrett, nattfoto, barn og dyr etc. En artig detalj er muligheten for å montere undervannshus på kameraet. Her finner du også en egen ”undervanns-modus.”

Canon DIGITAL IXUS 40

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken står Canon for selv. Kameraet er utstyrt med en bildebrikke på fire megapiksler og har fått en 3x optisk zoom. Bildekvaliteten er meget god, farger og kontrast regelrett strålende og støynivået moderat. Det eneste du bør være litt oppmerksom på, er de røde øynene. Disse dukker opp før du vet ordet av det, men på små kompakt-kameraer er ikke dette uvanlig.

Dette er rett og slett et strålende kamera. Når prisen i tillegg ligger på meget overkommelige 3500,- er det all grunn til å smile. Dette er først og fremst et svært lekkert kamera som tar meget gode bilder. I tillegg er det svært enkelt å bruke. En perfekt julepresang til en du er glad i. Hvis du greier å gi det fra deg, da.

Annonse
Annonse