Firefox 1.0 ferdig

Mozilla Firefox 0.8

Mozilla Firefox 0.8Selv om Microsofts Internet Explorer fortsatt er helt overlegen når det gjelder antall brukere, har Firefox tatt et ganske solid jafs av markedsandelen. Siden Firefox-feberen tok av, har Microsofts andel sunket fra 95,5 til 92,9 prosent.

Enklere enn Opera

Årsaken er trolig at folk ser seg om etter en nettleser som er mer stabil, sikrere og som har flere nyttige funksjoner enn «matpakke»-nettleseren Explorer. Det finner de blant annet i norske Opera, som har alt du trenger og mer til.

Firefox er på sin side langt enklere, men svært rask og stabil. Og den har én tilleggsfunksjon som svært mange etterspør: Innebygd RSS (Real Simple Syndication-leser som gir deg en fiks ferdig oversikt over nyheter på nettet – skreddersydd etter dine egne interesser.

Annonse

To års arbeid

Utviklerne har jobbet i to år med nettleseren, for en stor del på frivillig og ulønnet basis. Direktør Chris Hofmann i Mozilla Foundation uttrykker det sik overfor nyhetsbyrået Reuters:

– Her er det de som faktisk bygger programvaren som bestemmer når det er ferdig.

Underforstått: Hos Microsoft, Apple og andre er det direktørene som setter deadline. Og resultatet bir deretter…

RSS sm bokmerker

I motsetning til Opera, som har RSS integrert i e-postprogrammet, har Firefox gjort det eneste logiske og integrert RSS med bokmerkene. RSS-nettstedene blir dermed en form for aktive bokmerker.

I ITavisen.no bruker vi flere ulike nettlesere. Men akkurat nå er vi mest imponert over Firefox, som har en stabilitet og en hastighet i oppdateringer av nettsider som ingen av de andre nettleserne kan matche.

Opera slår tilbake

Det kan imidlertid fort endre seg. I går kunne Opera fortelle at deres kommende 7,60-versjon er utstyrt med en form for turbomotor som vil gi vesentlig høyere hastighet.

I mellomtiden kan du jo laste ned en fiks ferdig versjon av Firefox fra Firefox.no, mozilla-europe.org eller Mozilloa.org (forvent at det går tregt til nyhetens interesse har lagt seg litt).

Annonse
Annonse