Betaler 3.4 mrd til Novell

penger

penger

Forliket som har blitt oppnådd gjelder Novells NetWare-program, og utbetalingen til Novell på 3.4 milliarder kroner skal blant annet holde selskapet ute av den store antitrust-saken som føres mot Microsoft av EU-kommisjonen.

Microsoft har inngått et lignende forlik med Sun, og går nå i tillegg inn som medlem i CCIA (Computer and Communications Industriy Association) – som også trekker seg fra EU-saken, ifølge nyhetstjenesten BetaNews. Microsoft står overfor ytterligere søksmål på 6 milliarder kroner fra andre parter i saken.

Annonse

Kampen om Word Perfect

Novell er derimot fremdeles ikke ferdig med sin rettsprosess mot Gates & Co. , og går denne uken til søksmål mot Microsoft for selskapets påståtte ulovlige taktikker for å ha svekket posisjonen til tekstbehandlingsprogrammet WordPerfect på 90-tallet.

Annonse
Annonse