Drømmekamera for kløner

Casio QV-R61

Utseendemessig har ikke Casio gjort mye for å skille dette apparatet fra forgjengeren, QV-R51. Den nye modellen er imidlertid utstyrt med en kraftigere bildebrikke på seks megapiksler, men har det samme robuste karosseriet og en stor og velfungerende LCD-skjerm på 2 tommer.

Herlig å bruke

Dette kameraet er en drøm å sette seg inn i. Casio har lenge vært gode på brukervennlighet og QV-R61 er absolutt ikke noe unntak. Kameraet sitter perfekt i hånden, og knapper og menyfunksjoner er enkle og greie å betjene. Dessuten er det i tillegg plass til mye informasjon på den 2 tommer store LCD-skjermen.

Det vi imidlertid ikke er fornøyd med, er at man også på dette apparatet ser deler av objektivet gjennon den optiske søkeren. Dette kan være litt forvirrende om man ikke er oppmerksom på det.

Annonse

Minus for bildestøy

Hele 23 forhåndsdefinerte bildemodi har dette kameraet fått. I tillegg finnes en rekke andre funksjoner, som justering av kontrast, fargemetning, ISO-verdier og hvitbalanse. Dette kommer godt med om du synes det er gøy å eksperimentere litt på egen hånd. Kameraet har også åtte forskjellige innebygde fargefiltre.

Casio QV-R61

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Casio står selv for optikken, og har utrustet kameraet med et objektiv som yter 3x optisk zoom. Det er ikke mye å utsette på bildekvaliteten, men vi gir et lite minus for noe støy. Fargegjengivelsen er imidlertid god. En annen ting som skuffet oss litt, var en noe treg autofokus og blitz.

Dette er først og fremst et svært brukervennlig kamera, beregnet på fotografer som trives med siktogskyt-automatikk. Et greit fotoapparat til en grei pris.

Annonse
Annonse