Annonse


Superfart på mobilen

Under messen China PT Expo som pågår for øyeblikket viser Ericsson frem HSDPA (high speed downlink packet access), som er det mobilbransjen kaller 3,5G. Det er ikke noe annet enn en ny overføringsteknologi for 3G-nettet, skriver Computer Sweden.

Denne teknologien skal være kommersielt tilgjengelig på slutten av 2005.

På vei mot 4G

Under messen i Beijing har selskapet lovt å overføre data og video i hastigheter som drar seg opp mot 4,9 Mbit/s. Sammenliknet med den teoretiske totalhastigheten på dagens 3G-nett, som er på 384 Kbit/s, er dette en enorm forbedring.

Demonstrasjonen skal være første steg mot 4G, der overføringshastigheten skal komme opp mot 100 Mbit/s. Kommersielle produkter til 4G vil imidlertid ikke være på markedet før i 2012.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse