imac G5 front

Annonse


Mac-virus oppdaget

imac G5 frontDe lærde strides om dette er det første Mac-viruset, og om det i det hele tatt er mulig å angripe Mac-verdenen i samme (relative) skala som Windows-verdenen.

Mange spør seg hva som er vitsen, siden et angrep på Mac OS bare ville ramme noen få prosent selv om det var 100 prosent effektivt.

Stor utfordringer

Apples Unix-kjerne i OS X og det faktum at vi snakker om en helt annen type prosessor enn Intel/AMD gjør virusskriving for Mac både krevende og lite «givende» for den som vil prøve seg.

I tillegg kommer at hatet mot Apple (selv om velviljen ikke er så stor som den Linux nyter godt av) på langt nær er så sterkt i hacker-kretser som hatet mot Microsoft (blant uvenner kalt «det onde imperium»).

Annonse


Kan gjøre stor skade

– Ormen, også er kjent som The Opener, kan skru av brannmuren i OS X og annen sikkerhetsprogramvare, vil laste ned og installere hacker-verktøy for passord-snoking og innbrudd, vil gjøre viktige systemkataloger overskrivbare for hele verden og vil lage en brukerkonto med administratortilgang for å misbruke systemet seinere, sier direktør Brett Myroff i den sørafrikanske Sophos-distibutøren Netxactics til IT-nettstedet ITweb.co.za.

I følge nettstedet er ormen ikke løs på nettet – den hygger seg foreløpig i en karantene.

Antivirus for Mac

Men Mac-brukere bør kanskje nå vurdere å installere Virex (kjøpes hos Mcafee eller som del av .Mac-pakken) eller Symantecs Norton Antivirus for Mac.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse