Bakprojeksjons-TV

Annonse


Intel kutter TV-brikke

Bakprojeksjons-TVIntel har nå skrinlagt sine planer om å levere en ny type brikke til bakprojeksjons-TVer, melder News.com.

Bakprojeksjon til 2000 kroner

. Brikkene ville gjøre slike TV-apparater vesentlig billigere enn i dag, og på årets Consumer Electronics Show i Las Vegas ble det snakket entusiastisk om 42 tommers bakprojeksjons-TV til under 2000 kroner.

I dag koster slike TV-er fra 16 000 kroner og oppover, avhengig av skjermstørrelse. De lave prisene skulle bli mulig med en kombinasjon av Intels revolusjonerende teknologi og billig kinesisk arbeidskraft.

Store beist

Intel hadde inngått avtale med flere kinesiske fabrikker om å produsere moduler til TV-modeller som skulle selges under merkevarer som Samsung og LG.

Annonse


Salget av bakprojeksjon har imidlertid stupt både i Asia og Europa siden lanseringen, og i dag er det bare amerikanere som vil ha de store beistene med lerret og lampe i stua.

Prisutviklingen på plasma og LCD ventes å bli svært hyggelig for brorbrukerne framover. Stoe skjermer som tar lite plass frister de mange med små byleiligheter i både japanske, norske og britiske byer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse