Hopp til navigasjon Hopp til innhold

FBI leverer servere tilbake

FBI leverer nå serverne de beslagla i denne av uka tilbake til antiglobaliseringsnettverket Indymedia. Men de vil ikke si hvofor de tok dem.

FBI logo
Det amrikanske selskapet Rackspace, som var vert for Indymedias servere i London, sier til BBC at de har fått en såkalt gagging order. Det vil si mat de har blitt pålagt å holde munn om saken.

Lokale aksjoner

Servere i flere land ble beslaglagt under en aksjonen i begynnelsen av uka. Utenfor USA var det lokale myndigheter som sto for aksjonen, men det var ingen tvil om at opplysningene som førte til den kom fra den amerikanske politiorganisasjonen.

Ytringsfrihetsaktivister i organisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation) undersøker nå om noe kan ha blitt fjernet eller endret på maskinene. Det blir også tatt sikkerhetskopier av frykt for framtidige, lignende aksjoner.

Stikkord: internett