Annonse


XBOX-TEST: OutRun 2

For det er ikke tvil om at mange har gode minner fra OutRun som ble laget til de fleste datamaskiner på midten av åttitallet. Samtidig var dette spillet en kjempesuksess på alle spillautomatene som var fast inventar i enhver videobutikk på den tiden.

Fra automat til konsoll

Britiske Sumo Digital fikk jobben med å konvertere arkadeversjonen til en utvidet Xbox-versjon. Ingen enkel jobb, med tanke på hvor kort arkadeversjonen faktisk er. Men Sumo Digital har faktisk gjort en meget god jobb, ut fra forutsetningene.

OutRun 2 har imidlertid vært en smule uheldig med lanseringsdatoen. Et bilspill som kommer ut i løpet av høsten 2004 vil nemlig automatisk sammenlignes med det suverene bilspillet Burnout 3. En smule urettferdig kanskje, siden premissene er relativt forskjellige, men sammenlignet blir det uansett.

Uheldigvis for oss nostalgikere stiller OutRun 2 litt i skyggen av Burnout 3. Utvilsomt et morsomt spill med en god del muligheter, men allikevel ikke like variert og enormt morsomt som konkurrenten. Burnout 3 er fremdeles kongen på haugen.

Annonse


Mye større

Men Sumo Digital har som sagt gjort en god jobb med å utvide dette spillet fra den ganske korte arkadeversjonen. Man kan selvsagt også spille den klassiske arkadeversjonen, men etter noen få timer er man ferdig og på utkikk etter nye utfordringer.

Da er det kjekt at man har en større kampanje man kan kjøre i gang med. Her må man gjennom 101 forskjellige oppdrag før man har rundet spillet. I det store og hele går det ut på at man skal samle hjerter på forskjellige måter slik at dama blir stormforelsket. Det skjer imidlertid på en rekke forskjellige måter som hele tiden gjør at man får følelsen av at man bare må spille fem minutter til.

I tillegg er det støtte for å spille OutRun 2 via Xbox Live. Denne funksjonen er imidlertid mye mer begrenset enn for eksempel onlineversjonen av Burnout 3. Her kan man stort sett bare kjøre rett fram mot noen konkurrenter eller kjempe om beste highscore. Allikevel er det vel bedre enn ingenting.

Her ser du skjermbilder fra OutRun 2 på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enorm nostalgi

Spillet byr på en enorm dose nostalgi for oss gamlegutta. Smilet drar seg fort fra øre til øre når man ser en rød Ferrari Testarossa cruise bortover Palm Beach med en frekk blondine i setet ved siden av. Selvsagt akkompagnert av de gode gamle låtene Magical Sound Shower og Splash Wave på stereoen.

Alle de gamle låtene er nemlig beholdt, i tillegg til at det er lagt til noen nye. Man begynner med et begrenset antall, men man får fort tilgang til nye låter etter hvert som man manøvrerer seg gjennom de mange oppgavene i spillet. Man får også tilgang til nye baner og et par andre godsaker.

Audiovisuell nytelse

OutRun 2 byr på en audiovisuell nytelse, med flott grafikk og musikk. Sumo Digital har virkelig klart å vise frem hvor god Microsofts Xbox faktisk er. Med flotte detaljer både på og i vannet, på og i himmelen, samt på og ved veien.

Musikken er som sagt veldig bra. Lydeffektene er imidlertid rimelig masete, men det kan være fordi jeg aldri har kjørt i en virkelig Ferrari. Husk derfor å skru ned lydeffektene slik at musikken kommer godt nok frem. Greit nok at noen av låtene kan være i overkant harry, men de aller fleste er skikkelig fete (sett gjennom nostalgiske briller).

Ikke bare for nostalgikerne

For oss som har holdt på med data og spill i en del år er det faktisk verdt å kjøpe dette spillet bare på grunn av den enorme følelsen av nostalgi man får. Det bringer frem mange gode minner som har vært lagret langt bak i hjernebarken.

Alle de andre skal nok også få nok å henge fingrene i her. Husk imidlertid at OutRun 2 ikke er noen naturtro bilsimulator av typen Gran Turismo. Man får derimot en veldig god arkadefølelse av dette spillet. Det er sol og sommer, lekre damer og fete biler. Hvem kan vel klage på det?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse