Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-bransjen snart frisk

Antall it-konkurser ble nærmest halvert i årets tre første kvartaler. Samtidig etableres det stadig flere it-bedrifter. Bransjen holder på å bli friskmeldt.

Kis med datamaskin
Det kommer rundt 100 nye it-bedrifter i måneden. It-sektoren hadde en nedgang i tallet på konkurser med hele 42 prosent i årets ni første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Creditinform.

– Kombinasjonen av en svak økning i nyetableringer og den kraftige nedgangen i tallet på konkurser tar vi som et tegn på økende optimisme, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform til dn.no.

Så langt er det etablert 45 flere it-bedrifter enn på samme tid i fjor.Tallet på konkurser er redusert fra 156 til 90.

– Det virker som etterspørselen har tatt seg opp, men vi ser ikke det store rushet av nye bedrifter ennå. Det er vanskelig for mange å reise kapital, sier administrerende direktør Paul Chaffey i NHOs bransjeorganisasjon Abelia.

(ITavisen Business)