Gulfstream (fly)

Annonse


SAS snart klar med flysurf

Gulfstream (fly)Den 28. mars i år skulle SAS ha internettoppkobling på to av sine langdistansefly. Forsinkelser på systemet har imidlertid ført til at selskapet ikke har kommet i gang før nå, skriver Computer Sweden.

Koster 250 kroner

Den 14. desember kommer alle rutene til Seattle i USA til å ha denne funksjonaliteten. Videre vil rutene til Washington og Asia bli koblet opp i februar neste år. Den 1. mars 2005 skal alle de elleve interkontinentale flyene til selskapet være koblet opp.

SAS har for øyeblikket ingen planer om å utruste flyene som flyr europeiske ruter med denne funksjonaliteten. Selskapet har sagt at de vil at teknologien skal modnes først.

Tjenesten kommer til å hete SAS Net Access og gjør at man skal kunne surfe trådløst på alle de interkontinentale ruter til SAS. Hastigheten på det trådløse nettet skal maksimalt kunne komme opp i 54 Mbit/s og det vil koste rundt 250 kroner for å surfe under hele reisen.

Annonse


Tenker på passasjerene

SAS hevder at forsinkelsen delvis beror på omtanke for passasjerene.

– Vi må ta flyene ut av driften når vi installerer teknologien, og vi har ikke villet kansellere noen avganger for våre passasjerer, sier informasjonskonsulent Katarina Huss hos SAS til Computer Sweden.

Annonse