Gulfstream (fly)

Annonse


SAS snart klar med flysurf

Gulfstream (fly)Den 28. mars i år skulle SAS ha internettoppkobling på to av sine langdistansefly. Forsinkelser på systemet har imidlertid ført til at selskapet ikke har kommet i gang før nå, skriver Computer Sweden.

Koster 250 kroner

Den 14. desember kommer alle rutene til Seattle i USA til å ha denne funksjonaliteten. Videre vil rutene til Washington og Asia bli koblet opp i februar neste år. Den 1. mars 2005 skal alle de elleve interkontinentale flyene til selskapet være koblet opp.

SAS har for øyeblikket ingen planer om å utruste flyene som flyr europeiske ruter med denne funksjonaliteten. Selskapet har sagt at de vil at teknologien skal modnes først.

Tjenesten kommer til å hete SAS Net Access og gjør at man skal kunne surfe trådløst på alle de interkontinentale ruter til SAS. Hastigheten på det trådløse nettet skal maksimalt kunne komme opp i 54 Mbit/s og det vil koste rundt 250 kroner for å surfe under hele reisen.

Annonse


Tenker på passasjerene

SAS hevder at forsinkelsen delvis beror på omtanke for passasjerene.

– Vi må ta flyene ut av driften når vi installerer teknologien, og vi har ikke villet kansellere noen avganger for våre passasjerer, sier informasjonskonsulent Katarina Huss hos SAS til Computer Sweden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse