20Q

Annonse


Kunstig intelligens i hånden

20QKanadiske Robin Burgener begynte å lage AI-spillet 20Q i 1988. Helt frem til 1996 ble det spilt via en 5 ¼ tommers diskett, før det ble laget et større nettbasert eksperiment basert på spillet. Nå finnes det også en håndholdt versjon som man kan kjøpe.

Barndomslek

Spillet er en versjon av leken tjue spørsmål som mange har spilt i barndommen for å få tiden til å gå. Man skal tenke på en ting, mens den andre parten skal stille tjue spørsmål. Svarene på disse spørsmålene skal få denne personen til å skjønne hva man tenker på.

Vi har testet onlineversjonen av spillet ganske aktivt og vi må si at den virker overraskende bra. Selvsagt er det mulig å lure systemet ved å svare falskt eller vanskelig, men dersom man svarer så godt som mulig finner den ofte ut hva man tenker på. Den er imidlertid langt fra like bra som menneskets hjerne.

Light-versjon

Den kunstige intelligensen bak spillet er et neuralt nettverk, som minner om menneskets hjerne. En hjerne, eller et neuralt nettverk, er bygd opp av neuroner som kobles sammen via synaptiske forbindelser.

Annonse


Menneskets hjerne har omtrent 100 000 000 000 000 slike forbindelser, mens onlineversjonen av 20Q har 10 000 000. Den håndholdte versjon har 250 000, men skal allikevel være ganske bra til å gjette hva man tenker på.

Du finner 20Q Hand Held Game her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse