Annonse


TEST: Siemens S65

For Siemens S65 er i det store og hele en glede å bli kjent med. Fra pakken blir åpnet og den ligger der i sitt stilige sølv- og sortfargede design, til bilder man tar med det flotte kameraet, er dette en fryd.

Ny standard

Det gikk akkurat to minutter fra vi startet å teste denne telefonen til vi fant programmet Cocktail Manager. Et flott verktøy å bruke når man skal blande drinker sent en lørdags kveld. Det var da vi skjønte at Siemens utvilsomt har laget en vinner.

For her ligger det mange godbiter. Blant annet en liste over nødnummer i en rekke land og en nyttig reiseoversetter. Spillene er av samme høye standard. Faktisk har den gamle klassikeren Worms fått et nytt liv på denne telefonen, i tillegg til en versjon av Battleships og et meget bra rallyspill.

Siemens har virkelig satt en ny standard for hva slags programmer og spill man kan putte på mobilen. Forhåpentligvis er dette en standard også konkurrentene kommer til å følge i tiden fremover.

Annonse


Bedre enn før

Når det gjelder menyene i telefonen har disse heldigvis blitt oppgradert fra den hårreisende grafikken de har benyttet tidligere. De er fremdeles ikke på samme nivå som de suverene menyene i K500i og K700i fra Sony Ericsson, men det nærmer seg.

Brukervennligheten er meget bra, og Siemens begynner faktisk å bli en alvorlig konkurrent til Sony Ericsson og Nokia på dette området.

Beste kamera

Det som allikevel er mest spennende med denne telefonen er kameraet. Med en oppløsning på 1,3 megapiksler er dette kameraet det beste på det norske mobilmarkedet i dag. Da vi testet Nokia 7610 mente vi at bildene snart var såpass bra at de kunne settes i album. Med Siemens S65 er vi enda et skritt nærmere.

Bildene vi har tatt med kameraet på denne telefonen er meget bra, med fine farger og god oppløsning. Problemet er at skjermen på denne telefonen har en oppløsning som burde være hakket bedre. Dette kombinert med blasse farger og litt lite søkebilde gjør at selve bildeprosessen er litt skuffende. Men som sagt, bildene blir meget bra.

Siemens S65

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Batteriproblemer?

Det har vært snakket mye om at Sony Ericsson K700i har problemer med batteriet. Det samme ser ut til å være problemet med Siemens S65. Etter én dag med aktivt bruk må batteriet lades på nytt. Det kan da ikke stemme?

Under en samtale med noen av landets fremste mobileksperter de siste dagene har det imidlertid kommet frem at dette problemet bare kommer til å bli større og større. Alle de nye og forbedrede spesifikasjonene i nye telefoner drar store mengder strøm og fører til at batteriene fort blir utladet.

Siden batteriene ikke står ovenfor noen umiddelbar revolusjon er det derfor nærliggende å tro at dette vil bli et problem i fremtiden. Det er derfor viktig å endre vanene sine slike at man setter mobiltelefonen til ladning hver natt.

Nesten på topp

Siemens S65 er en meget bra mobiltelefon. Den har beklageligvis verken radio eller mp3, noe rivalen K700i fra Sony Ericsson har. Det siste er kanskje litt overraskende, siden den har et minnekort på 32 MB inkludert, som faktisk kan byttes mens telefonen er på.

Uansett er dette en mobiltelefon som kommer til å bli uhyre populær utover høsten. Den er pen å se på, og den er spesielt morsom å bruke. Prisen er også lav nok til at dette virkelig kan bli høstens vinner på mobilmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse