Windows XP eske

Annonse


Jpeg gir kritisk feil i Windows

Windows XP eskeMicrosoft slapp tirsdag denne uken nok en sikkerhetsoppdatering til Windows. Denne gangen handler det om en stort problem med hvordan operativsystemet takler grafikkformatet jpeg, skriver ZDNet UK News.

Den amerikanske datagiganten oppfordret kundene til å bruke et nytt verktøy for å finne ut hvilke applikasjoner som er sårbare.

Stor fare

Den kritiske feilen baserer seg på hvordan Microsofts operativsystem og annen programvare prosesserer formatet. Feilen kan la uærlige sjeler lage en bildefil som kjører et ondsinnet program på offerets datamaskin når filen vises.

Siden nettleseren Internet Explorer også er sårbar for denne feilen, kan Windows-brukere bli angrepet bare ved å besøke en nettside som har slike bildefiler.

Annonse


– Det er meget stor sjanse for å bli angrepet. Men når det er sagt, har vi ikke sett at noen har laget konseptkode som benytter dette enda, sa Virus Research Manager Craig Schmugar hos McAfee.

Feil på mange programmer

Feilen finnes i flere versjoner av minst 12 forskjellige applikasjoner og operativsystem fra Microsoft, blant annet Windows XP, Windows Server 2003, Office XP, Office 2003, Internet Explorer 6 Service Pack 1, Project, Visio, Picture It og Digital Image Pro.

Har man installert Service Pack 2 til Windows XP er man derimot ikke sårbar. Du kan lese mer om feilen og på nettsidene til Microsoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse