MSN Music

Annonse


Apple ikke imponert av MSN Music

MSN MusicApple kommenterte i går, torsdag, den nye musikknedlastingstjenesten til Microsoft, MSN Music. Det første de påpekte var hvordan den hadde både færre funksjoner og færre sanger en den markedsledende iTunes. Men det var ikke nok med det.

– Det største problemet kan være at de nedlastede sangene ikke kan spilles på iPod, sier Eddie Cue, Apples viseadministrerende direktør for applikasjoner, til CNET News.com.

Kan leie musikk

Apple har som kjent en sterkt, tidlig ledelse. Ikke overraskende med tanke på at de har vært på markedet i over ett år. Selskapet har solgt mer enn 125 millioner sanger og har i tillegg fått en dominerende andel av spillermarkedet, med sin iPod.

Microsoft har også satset på andre ting enn bare salg av musikk på sin tjeneste. De lar blant annet brukerne leie musikk via en abonnementstjeneste, i motsetning til Apple, som bare lar brukerne kjøpe musikk, skriver CNET News.com. Prisen på kjøp av musikk er imidlertid identisk.

Annonse


Hva med video?

En fordel for Microsoft er at de også har fokusert på videotjenester, i tillegg til musikk. Selskapet har begynt å jobbe med Portable Media Centers. Dette er portable enheter som kan spille både filmer og TV-programmer, i tillegg til sanger. Apple har derimot ikke den helt store troen på dette.

– Videomarkedet er egentlig ikke noe kundene har vist interesse for, sa Greg Joswiak i Apple, og viste samtidig til at Sony har solgt over 200 millioner av sin walkman, men ikke veldig mange enheter av sin portable TV.

Administrerende direktør i Apple, Steve Jobs, har også påpekt at bærbar video ikke er viktig. Det har fått Bill Gates til å reagere.

– Spør de ungene som må sitte bak i bilen på en to timers tur, «Har dere lyst til å se på noen videoer bak der?» Mine barn ville hatt lyst til det. Jeg går ut fra at Steve Jobs’ barn bare hører på Bach og Mozart. Mine har derimot lyst til å se Finding Nemo, sa Bill Gates til BusinessWeek Magazine denne uken.

Skylder på Apple

Microsoft skylder på Apple når der gjelder det faktum at sanger man kjøper på MSN Music ikke kan spilles på iPod.

– Vi beklager at det ikke er enklere. Beklageligvis nekter Apple andre selskaper å integrere med det proprietære musikkformatet på iPod. Dersom du eier en iPod og ikke liker dette, kan du gjerne sende en tilbakemelding til Apple der du bær de om å endre sine retningslinjer, står det å lese på nettsidene til Microsoft.

Annonse