ScreenPlay 4805 toppsakbi

Annonse


TEST: Infocus ScreenPlay 4805

4805 er oppfølgeren til nå utdaterte X1, og første projektor fra Infocus som bruker den nye DarkChip2 DLP-teknologi fra Texas Instruments.

Dette er en fullblods 16:9-modell som først og fremst er beregnet på filmtitting og spill, og bildekvaliteten er sammenlignbar med dyrere modeller som Action! Model Zero Five. Både kontrastnivå og fargegjengivelse er svært overbevisende, selv uten å gjøre noen større endringer på standardinnstillingene.

Kvalitetspiksler

Oppløsningen på 854 x 480 punkter kan nok virke beskjedent, men i bruk viser det seg å være lite grunn til bekymring. Bildene som denne DLP-projektoren hiver fra seg er gjennomgående skarpe, fargesterke og jevne, og med lite merkbar pikselering.

Vi hadde også anledning til å koble til en DVHS-spiller for å se hvordan4805 håndterte 1080i HDTV-materiale, og her var det ikke annet enn å måpe over hvor fantastiske bilder det faktisk er mulig å presse utav en så billig projektor.

Annonse


Kobler du til PC, som forøvrig må skje via Infocus’ proprietære DVI-overgang, skalerer 4805 ned skjermoppløsninger på opptil 1280 x 1024.

De som måtte være følsomme for den notoriske «regnueeffekten» forbundet med DLP-prosessorer bør alltid sørge for å prøve projektorerer skikkelig før eventuelle innkjøp, men Screenplay 4805 hevder å ha minimalisert problemet ved å bruke seks-segementert fargehjul.

Infocus ScreenPlay 4805

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Plassering og støynivå

En svakhet ved denne projektoren er at mulighetene for å justere linsen er begrenset.

Man har kun en enkel zoom-mulighet, og skal man gjøre finjusteringer må man vende og vri på hele projektoren. Kun vertikal digital vinkelkompensering (keystone) er tilstede, og bildet har en tendens til å krummes hvis man bruker dette for mye. Det er med andre ord viktig å ha det geometriske i orden i hjemmekinorommet hvis man velger 4805.

Viftestøyen har blitt kommentert av andre 4805-brukere, og dette ble også et tema under vår test. Rett utav eska bråker projektoren en god del, men så snart man får skrudd ned vifta til økonomimodus faller støyen til nogenlunde akseptabelt nivå for filmtitting (samtidig som lysstyrken reduseres).

4805 hører likevel ikke til blant de aller mest stillegående modellene, og leverandør PresentationsData oppgir viftestøyen til 37/32dB (vanlig/økonomi). Det er også mulig Infocus har et aldri så lite problem med vifteinnstilingene på noen av modellene sine – vi måtte i hvertfall bytte testmodellen vår i en ny siden økonomimodusen ikke fungerte som den skulle.

Anbefales

4805 er et generøst sprang opp fra X1 i bildegjengivelse, og gir god DLP-kvalitet for en overraskende rimelig penge.

Har man stor nok kjellerstue til å ta høyde for at 4805 må plasseres relativt langt fra lerrettet (minst 3.5 meter for 2 meter bredt lerrett) er dette en glimrende projektor til under 15.000,-