Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knallbilder fra Canon

Canon PowerShot S60 er langt mer spennende enn det tørre utseendet skulle tilsi. Bare se på disse bildene!

Canon PowerShot S60 er et robust og solid kamera. Huset er i sølv metall, og apparatet startes enkelt ved at man skyver linsedekselet tilside.

På kameraets bakside finner man en rekke knapper, som mer enn antyder at her finnes en rekke muligheter og innstillingsvalg i tillegg til ordinær helautomatikk. Den 1,8 tommers store og gode LCD-skjermen fungerer bra, men har et blankt beskyttelsesdeksel som dessverre gir et litt sjenerende gjenskinn.

Stort fortrinn

Canon er ofte gode på brukervennlighet, og PowerShot S60 er heller ikke noe unntak. At Canon dessuten opererer med norske menyer på sine fotoapparater, er faktisk et stort fortrinn i forhold til andre kameraprodusenter og senker bruksterkselen for mange kunder. Slikt kommer godt med.

Kameraet har også god tyngde og knappene er lett tilgjengelig og dessuten smart plassert. Også den optiske søkeren er god på dette apparatet.

For entusiaster

PowerShot S60 er nok myntet på et entusiastpublikum, men noe kjennskap til, og kunnskap om digital fotografering. Det synes vi Canon har lyktes med. Kameraet er nemlig spekket med manuelle funksjoner og muligheter.

Canon PowerShot S60

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

I tillegg har kameraet en bildebrikke på 5 megapiksler og 3,6x optisk zoom. Dessuten vil mange glede seg over vidvinkelen på 28mm og ikke minst makrofunksjonen med en nærgrense på 4 cm. Et lite minus må vi imidlertid gi for en i overkant treg autofokus.

Imponerende

Optikken står Canon for selv. Det resulterer i gode bilder. Svært gode, faktisk. Fargegjengivelsen er naturtro, det er god kontrast og lite bildestøy. Bedre bilder enn dette skal det godt gjøres å få fra kameraer i denne prisklassen. Detalj-gjengivelsen er også imponerende. Selv om optikken ikke er overbevisende lyssterk, er bildekvaliteten nær upåklagelig.

Alt i alt er dette et svært godt kamera fra Canon. Prisen kan kanskje virke litt høy, men husk at du får veldig mye kamera for pengene. Ikke bare er kameraet proppet med manuelle funksjoner og finesser. Det tar også strålende bilder. Er du ivrig amatørfotograf og har fem tusen kroner å bruke på et kamera, bør du absolutt vurdere Canon PowerShot S60.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt