Doom 3 toppsakbilde

Annonse


– Doom 3 raskest på GeForce

Doom 3Det er nettstedet HardOCP som har besøkt utvikler spillselskapet id Software og fått sjansen til å kjøre skjermkort-tester på Doom 3, og lansert resultatene på sine nettsider.

Representanter fra begge de to største skjermkortprodusentene var til stede under testene, som mer eller mindre entydig viser at toppkortene fra Nvidia – GeForce 6800 Ultra og 6800 GT – var i stand til å pumpe ut flere bilder i sekundet enn ATis Radeon X800XT Platinum og X800 PRO.

Du finner testresultatene på HardOCP.com.

– En ikke-sak

ATi rynker på nesen av resultatene, og sier det er irrelevant å publisere tester basert på ikke-lanserte produkter. Doom 3 har offisiell lanseringsdato satt til 5. august i USA og 13. august i Norge.

Annonse


– Dette er en ikke-sak. Doom 3 er ikke engang tilgjengelig enda, og vi vet at noen av våre konkurrenter bruker snarveier på presisjon der det er mulig. Vi regner med å ha oppdaterte drivere tilgjengelig innen et par uker, sier til nettstedet Team Radeon.

Doom-pappa kommenterer testene

John Carmack, opphavsmann og sjef for utviklingen av Doom 3 understreker i forbindelse med testene at antall bilder i sekundet og testersultater ikke nødvendigvis bør være eneste kriterium når man velger skjermkort.

– Det er verdt å understreke at samtlige moderne skjermkort takler spillet veldig godt. Testresultater vil trolig bli noe bedre med kommende drivere, sier Carmack til HardOCP.

Det er også naturlig i denne sammenheng å påpeke at iD Software forlengst har gitt Nvidia tillatelse til å benytte Doom 3 i markedsføringen av sine skjermkort, mens ATi i stedet er offisiellt tilknyttet årets (håper vi) andre gigantiske 3D-spill Half-Life 2.

Må du oppgradere?

Doom-fans som ikke har tusenvis av kroner å oppgradere PC-en sin med kan også ta det med ro. Eldre skjermkort må ikke nødvendigvis må kastes når Doom 3 lanseres i begynnelsen av august, da selv en 1.5GHz Pentium 4 med GeForce 4 MX440 ifølge HardOCP er i stand til å kjøre spillet tålelig godt.

Skjermbilde fra det forgjettede Doom III, som er lovet oss både for PC og Xbox i løpet av 2004.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse