piratskalle

Annonse


Program skal stoppe piratkopiering

piratskalleForeldre skal kunne hente et gratisprogram hos danske Antipiratgruppen som skal hjelpe til å knekke piratkopiering. Programmet Parental Control oppsporer musikk- og videofiler, samt fildelingsklienter på datamaskinen, skriver ComON.

Tyster ikke

Når man har funnet disse filene kan programmet slette filene den finner, samt sperre tilgang til P2P-tjenester på maskinen. Organisasjonen understreker at informasjon om hva som finnes på maskinene ikke sendes tilbake til organisasjonen.

– Vi får ikke vite noe dersom programmet finner noe ulovlig. Dette skal kun hjelpe foreldre som ønsker å være sikre. Man kan oppdage ulovlighetene i tide og dermed unngå risiko for erstatningskrav, sier advokat Torben Steffensen hos Antipiratgruppen.

Lovlig eller ulovlig

Programmet kan imidlertid ikke skille mellom lovlige og ulovlige filer. Dette kan jo være et problem dersom barn har abonnert på tjenester som gir tilgang til lovlig innhold, eller dersom de på annen måte har fått tak i lovlig materiell.

– Foreldre må ta ansvar for deres barns bruk av Internett. Men den digitale utviklingen går fort og det kan være vanskelig for foreldrene å følge med. Derfor kommer det ofte som en stor overraskelse at barna laster ned ulovlige filer i hundrevis eller tusenvis, sier Steffensen.

Annonse